Saptamana Protectiei Civile, marcata la Iasi

Saptamana Protectiei Civile marcata la Iasi. Maine, se implinesc 91 de ani de Protecție Civilă în România, motiv pentru care sunt organizate o serie de activitati in care sunt implicati pompierii de la Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta Iasi.

Saptamana Protectiei Civile, marcata la Iasi

Acestia spera ca prin toate evenimentele care vor avea loc pana la 4 martie să dezvolte comportamentul preventiv in radul iesenilor. De la inceput, protectia civila a avut un rol important in societate.

CITESTE SI: Ziua Informării Preventive „Marți 13” la ISU Iasi

col. Ionut Gradinaru, Inspector sef ISU Iasi: „In 1943, corpul special de interventie destinat a intervenit, in centrele bombardate de inamic, la inlaturarea bombelor neexplodate si dezamorsarea lor, stingerea si limitarea marilor incendii si inlaturarea marilor daramaturi, cladiri afectate de incendii si bombardamente prin ridicarea de tabere pentru sinistrati, evacuati si materiale”.

Omagiem Ziua Internațională a Protecției Civile și în data de 4 martie, comemorăm victimele cutremurului de la 4 martie 1977. Astfel, vor fi organizate mai multe exercitii pe diferite scenarii. O mare parte dintre ele vor avea loc la poligonul de instruire al pompierilor.

Bogdan Cojocaru, prefectul judetului Iasi: „Un centru de instruire unde resursa umana sa se poata pregati la cel mai inalt nivel, in asa fel incat sa putem sa facem fata usor si sa putem interveni corespunzator indiferent ca vorbim de cutremure, inundatii, incendii sau alte probleme care ar putea sa apara la nivelul judetului nostru„.

Va fi organizat si un maraton al resuscitarii pe data de 2 martie intr-un centru comercial. Aici, adultii si tinerii pot sa invete care sunt principalele masuri de prim ajutor.

col. Petrea Melinte, Prim Adjunct al Inspectorului Sef ISU Iasi: „Vom organiza o  serie de exercitii demonstrative. Ca element de noutate vom organiza competitia de descarcerare si de prim ajutor etapa I. Asta presupune ca toate echipajele din toate detasamentele inspectoratului vor concura. Aceasta activitate se va desfasura in poligonul din Sorogani„.

Pe data de 3 martie va fi prezentata tehnica din dotarea ISU Iasi, in fata Palatului Culturii. Fii alături de noi pe Facebook pentru mai multe știri!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *