Șantierul de la Aeroport s-a extins si la celelalte terminale

Șantierul viitorului terminal T4 s-a extins până la terminalele existente, unde se lucrează la noile căi de acces și parcare, întreaga zonă fiind delimitată cu garduri de protecție.

Astfel, autoturismele, microbuzele și autobuzele care ajung la Aeroport, nu mai pot staționa în fața terminalelor T2 și T3, ci doar la terminalul T1, oprirea, cu exceptia mijloacelor de transport în comun, fiind interzisă, pentru a se evita aglomerația.

Stația pentru mașinile de taxi acreditate de Regie se află în parcarea de la terminalul T3.

Noua parcare de la Aeroport este deschisă parțial, în prezent fiind disponibile 140 de locuri în fața terminalului T3. Parcarea este de scurtă durată, cu tarif unic de 10 lei /oră.

Parcări de lungă durată se află la Ciric (1,5 km de aeroport), cu următoarele tarife: 3 lei /1 oră, 40 lei – abonamentul /1 săptămână și 135 lei – abonamentul /1 lună.

Alte 140 de locuri de parcare, pe lotul din fața terminalului T4, vor fi date spre folosință după finalizarea lucrărilor din zona T1.

Noua parcare de aproximativ 600 de locuri va fi predată la sfârșitul lunii noiembrie, când vor fi disponibile ambele opțiuni de parcare.

Având în vedere numărul limitat de locuri în parcarea existentă, este recomandat transportul la Aeroport cu autobuzele 50. Acestea circulă non-stop, la intervale de 30 de minute, pe traseul: Gară – Piața Unirii – Tg. Cucu – Aeroport // Aeroport – Tg. Cucu – Piața Independenței – Gară, cu oprire la parcările Ciric. Biletul de autobuz costă 3 lei și e valabil 120 de minute de la validare.

Totodată, pasagerii sunt sfătuiți să ajungă la Aeroport cu două – trei ore mai devreme, pentru a nu întârzia formalitățile necesare îmbarcării, deoarece traficul din incinta aerogării este foarte aglomerat în anumite zile.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *