Sanse minime de supravietuire pentru una dintre fetitele din comuna Lungani spalata pe cap cu insecticid

Una dintre fetitele din comuna Lungani ajunsa in stare critica la Iasi, dupa ce a fost spalata pe cap cu insecticid si-a revenit iar medicii sunt optimisti in privinta starii sale de sanatate. In schimb, sora acesteia are sanse mici de supravieutire potrivit medicilor de la Spitalul de Copii Sf. Maria Iasi.

„Fetita in varsta de 4 ani intoxicata cu substanta organo fosforata este cu stare generala buna, stabila din punct de vedere hemodinamic si putem spune ca a trecut de momentul critic. In schimb, fetita in varsta de 3 ani este intr-o stare generala extrem de grava, cu un prognostic extrem de rezervat cu sanse de supravietuire minime”, a precizat Catalina Ionescu, Purtator de Cuvant Spitalul de Copii Sf. Maria Iasi.

Medicii atrag atentia ca in ultima luna s-au confruntat cu 11 cazuri de copii intoxicati cu insecticid, parintii apeland la aceasta solutie ca sa le scape de paduchi.

„Din luna decembrie pana in prezent in Spitalul de Copii Sf. Maria s-au internat 11 pacienti intoxicati cu substanta organo fosforata. Facem un apel catre toti parintii, diazinolul este extrem de toxica si nociva putand determina decesul copiilor si parintilor. Ca urmare, insistam sa nu ne mai utilizeze produse de tip farmaceutic veterinar in tratamentul sau spalarea pe cap a copiilor”, a mai spus Catalina Ionescu.

Va reamintim, marti, cele doua surori au fost aduse cu elicopterul SMURD la Iasi, după o intoxicație cu o substanță toxică. Pe una dintre ele mama ar fi spălat-o pe cap cu o soluție pentru uz veterinar ca sa o scape de păduchi, în cameră aflându-se și sora ei. Când a văzut că fetele încep să se simtă rău, tot mama ar fi fost cea care a sunat la 112 după ajutor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *