Șansă pentru pacienți, bază ISO la Iași

Maricel Popa

Perioadă agitată după alegeri

Consilierii Judeteni vor avea saptamana viitoare pe masa un nou proiect privind sanatatea cetatenior ieseni. O baza ISO va fi realizata pentru interventia mai rapida a medicilor in orice situatie de risc.

„Sapataman viitoare consilierii vor avea pe masa cedarea spatiului de la Aviatia Utilitara pentru baza ISO, deoarece vrem sa facem o baza ISO moderna cu elicoptere care pot sa zboare si pe timp nefvorabil. Vrem sa acordam o sansa medicilor care stau acolo, deoarece stau in asteptare si conditiile unde stau acum sunt in niste baraci, nu sunt normale. De multe ori trebuie sa stea 10 -20 de ore sa vegheze si sa intervina. De asta vrem acolo sa fie zona de cazare, zona de asteptare, zona in care sa aiba si comunicarile importante, un comandament. Acolo va fi comandamentul pentru Moldova si Republica Moldova”, a declarat Maricel Popa, presedintele CJ Iasi.

Pentru imbunatatirea interventiilor rapide, se vor suplimenta dotarile cu noi elicoptere.

„Vor fi achizitionate 4 elicoptere de catre Ministerul de Interne, 4 elicoptere mari si vor fi suplimentate si dotarile pentru interventii rapide. Ne intereseaza in mod deosebit acest aspect, deoarece am achizitionat aparatura la Spitalul de Neurochirurgie, daca apare un ABC se pot efectua interventii in 3 ore, in maxim trei ore dispare paralizia. Trebuie sa dezvoltam absolut toate zonele, degeaba venim dupa 5 ore, daca ai echipamente si nu se poate interveni.”, a declarat Maricel POPA.

Tot saptamana viitoare, consilierii vor discuta si despre un proiect de achizitionare a unui echipament pentru neurochirurgie, pentru investigatii rapide, inca inexitent in Romania.