Sanitas Iași a intrat în grevă japoneză

sanitas

Membrii Federatiei Sanitas din Iasi au intrat de astazi in greva japoneza ca urmare a unui demers la nivel national. Liderul organizatiei sindicale din Iasi, Iulian Cozianu, a precizat ca angajatii din sistemul medical sunt nemultumiti de faptul ca nu si-au primit stimulentele de risc Covid si nici sporul de 30% promis de autoritati.

Iulian Cozianu – presedinte Sanitas Iasi:

Pentru ca sunt neonorate o serie de promisiuni, de drepturi garantate prin cateva acte normative, am considerat ca este cazul sa ne manifestam nemultumirile, deocamdata prin aceasta forma de protest care inseamna greva fara intreruperea activitatii, prin purtarea unor insemne SANITAS.

Pana in prezent, la nivelul judetului Iasi de aceste sporuri au beneficiat doar o parte dintre angajatii medicali.

Este si cu atat mai revoltator pentru angajatii din sistem, cu cat o parte dintre angajati au primit, cealalta parte nu. Daca este sa vorbim de acel stimulent de risc, pentru lucru cu pacientii suspecti, din pacate acest stimulent nu s-a gasit sa spunem, finantarea necesara , au fost facute promisiuni ca el va fi platit din fonduri europene, dar nu prea mult timp, vorbim de cateva luni de zile de asteptare si realitatea este ca oamenii nu au primit aceste drepturi.

Sindicalistii de la Iasi au mai multe solicitari de natura financiara pentru personalul medical, cerand Guvernului sa onoreze promisiunile. Acestia vor si deblocarea posturilor din unitatile sanitare si asigurarea echipamentelor de protectie necesare.