“Sănătatea fierbe”, se închide și “Elena Doamna”

Sharing is caring!

Maternitatea “Elena Doamna” ar urma sa se inchida pana la finalul anului, conform Masterplanului privind serviciile de sanatate din Regiunea Nord Est. Unitatea spitalicesca ar urma să fie transformată în unitate sanitară de îngrijiri paleative sau centru pentru femei abuzate.

Maternitatea “Elena Doamna” este una dintre cele mai mari din Moldova.  Masura vine pe fondul regulilor impuse de Uniunea Europeana in ceea ce priveste absorbtia fondurilor pentru constructia Spitalului Regional de Urgenta.

Pe lista neagra a  spitalelor care urmeaza sa fie restructurare se află și Spitalele de Boli Infecțioase și cel de Neurochirurgie sau Spitalul “Sf. Spiridon” din Iasi. Liderul Sanitas Iasi, Iulian Cozianu, sustine ca oamenii din sistem isi simt amenintate locurile de munca.

La nivel de regiune Nord Est  este vorba de o reducere circa 4000 de paturi. Soarta spitalelor din Moldova va fi hotărâtă pe 25 februarie, la Prefectura Iași, unde reprezentații ministerului Sănătății vor sta la masa negocierilor cu managerii spitalelor. Liderii de sindicat din sanatate insa, nu au fost invitati la intalnire. Acestia vor picheta institutia Prefectului luni, intre orele 11.00 si 13.00.

shares