Salvatorii ieșeni salvează vieți donând sânge

Donare de sange ISU Iasi, 08.06.2022

Obişnuiţi să salveze vieţi în situaţii de urgenţă, pompierii ieşeni au găsit încă o modalitate ca să-şi ajute semenii, donând sânge.

Cu ocazia Zilei Internaționale a Donatorului de Sânge care se celebrează în întreaga lume pe data de 14 iunie, Consiliul Județean Iași este partener în cadrul campaniei de donare de sânge, demarată de Institutul National de Transfuzie Sanguina, în perioada 1-14 iunie.

Alături de mulți cetățeni, personalul inspectoratului s-a alăturat campaniei deoarece este un bun prilej pentru a transmite un semnal de alarmă privind necesitatea și importanța donării de sânge și pentru a crește gradul de conștientizare asupra unui simplu gest ce salvează vieți.

De multe ori în viaţă întâlnim situaţii dificile, care necesită, pentru a fi rezolvate anumite calităţi din partea celor implicaţi: curaj, profesionalism, seriozitate, viteză de reacţie, spirit de echipă. Alteori însă, suntem puşi în faţa unor cazuri când trebuie să dovedim doar umanitate, empatie, solidaritate faţă de oameni ce au nevoie disperată de ajutor. Ceea ce pentru noi reprezintă doar un minim de efort, pentru cei aflaţi în suferinţă înseamnă totul. Motivația profesională oferită de viețile salvate zi de zi reprezintă pentru noi o ”medalie”. Este momentul să dovedim, și de această dată, solidaritate față de cei care sunt în suferință și au nevoie de ajutorul nostru.