Salvati din flacari, decedati in UPU din cauza insuficientei respiratorii

poza5

Doi dintre pacientii decedati in aceasta seara la Piatra Neamt au fost salvati initial din calea flacarilor. La scurt timp dupa ce au ajuns in Unitatea de Primire a Urgentelor din Spitalul Judetean Piatra Neamt au murit din cauza insuficientei respiratorii.

„Medicul de pe secție care a intervenit pentru salvarea vieții pacienților are arsuri pe 40% din suprafața corpului și primește îngrijri, starea acestuia fiind stabilă la acest moment, însă va fi transferat în secțiile speciale din țară. Alte trei cadre medicale – un medic și două asistente – care au suferit răni în urma intervenției de a salva pacienții din secția ATI primesc îngrijiri”, a anuntat Spitalul Judetean Piatra Neamt.

Medicul erou care a intrat in flacari sa salveze pacienti este in stare stabila iar autoritatile iau in calcul transferul sau catre un spital specializat din Belgia.

10 persoane au murit in aceasta seara la Spitalul Judetean Piatra Neamt. Parchetul General a preluat dosarul sub aspectul savarsirii infractiunii de ucidere din culpa.

Ca o prima ipoteza, incendiul s-ar fi produs din cauza unui scurtcircuit. Flacarile s-au extins din cauza instalatiilor de oxigen existente in salonul de terapie intensiva.