Salubrizarea comunei Ciurea, o prioritate pentru autorități

Iasul a facut investitii importante in sistemul de salubrizare. In comuna Ciurea, locuitorii beneficiaza de pubele atat in zona rezidentiala, cat si in satele vecine unde, fiecare gospodarie are un spatiu amenajat. Astfel, normele pentru protectia mediului sunt o prioritate pentru Primaria Ciurea care isi doreste sa fie un model.

Autoritatile de la nivelul tuturor comunitatilor din judetul Iasi vor ca in viitor sa creasca volumul de deseuri colectate. Si in mediul rural, oamenii s-au mobilizat si au devenit constienti de importanta protejarii mediului inconjurator.

Cătălin Lupu, Primar Comuna Ciurea:

Este acel contract la nivel judetean, acel Sistem de management integrat al deseurilor. Noi la Ciurea avem diferite asociatii, vorbim de faptul ca blocurile din comuna depoziteaza gunoiul in spatii inchise, in care nu pot sa sara cainii sa intinda gunoiul. De asemenea, la nivelul comunitatii, la case sunt pubele pe care le-am distribuit prin intermediul programelor si sunt foarte cunoscute.

Spre deosebire de alte comunitati, Ciurea nu a majorat tarifele la salubritate.

Cătălin Lupu, Primar Comuna Ciurea:

Tariful a crescut semnificativ noi am ramas la acelasi pret, ca acum un an, doi adica 12 lei de persoana in conditiile in care in municipiul Iasi, Salubris a trecut la 27 de lei.

La nivel national, Iasul este un model pentru toate administratiile judetene cand vorbim despre colectarea deseurilor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *