Salonul Ofertelor Educaţionale – Zona Paşcani, Ediţia 2019

Sharing is caring!

Salonul Ofertelor Educaţionale îţi deschide porţile către elevii din municipiul Paşcani şi localităţile limitrofe. Evenimentul este organizat de Inspectoratul Şcolar Judeţean Iaşi în colaborare cu Centrul Judeţean de Resurse şi Asistenţă Educaţională Iaşi, în vederea sprijinirii procesului de orientare în carieră a tinerilor precum şi a promovării şcolii ieşene.

Salonul ofertelor educaţionale reuneşte instituţii de învăţământ din zona Paşcani care îşi promovează ofertele de învăţământ liceal şi profesional pentru anul 2019-2020.

Ediţia din acest an are loc joi, 23 mai 2019, în Holul  Primăriei Municipiului Paşcani. Evenimentul va debuta cu Prezentarea filmelor de promovare a liceelor şi şcolilor profesionale din zona Paşcani, începând cu ora 11:00, în Sala de conferinţe a aceleiaşi instituţii, în prezenţa reprezentanţilor autorităţilor judeţene şi locale, a elevilor şi părinţilor.

Vizitarea standurilor de promovare a ofertelor educaţionale pentru absolvenţii claselor a VIII-a şi părinţii acestora se va desfăşura joi, 23 mai, între orele 11.00 şi 16.00.

În alegerea traseului educaţional, moment important în viața fiecărui tânăr,  elementul esențial îl constituie opțiunea personală a elevului stabilită în acord cu abilităţile, interesele şi oportunităţile de pe piaţa muncii.

Procesul de informare şi decizie este unul interactiv, dinamic şi provocator şi presupune un efort de echipă al actorilor din spaţiul educaţional.

shares