Sălile de jocuri, eliminate din apropierea școlilor. PNL promovează un proiect USR

62322159

Sălile de jocuri de noroc nu au ce căuta în apropierea sălilor, spune senatoarea PNL Alina Gorghiu, care anunță o modificare a legii privind organizarea și exploatarea jocurilor de noroc.

Sălile de jocuri de noroc nu trebuie să funcționeze în apropierea şcolilor, grădiniţelor, locurilor de joacă pentru copii sau a parcurilor, spune Alina Gorgiu, care a declarat că a semnat o propunere legislativă care speră să fie adoptată în Parlament cu celeritate.

„Sălile de jocuri de noroc nu au ce să caute în apropierea şcolilor, grădiniţelor, locurilor de joacă pentru copii sau a parcurilor. Mai bine prevenim decât să tratăm! Iar când subiectele sunt copiii şi tinerii sau privesc siguranţa, sănătatea şi educaţia lor, nu e loc de compromis”, a scris Alina Gorghiu într-o postare pe contul ei de Facebook.

Legea privește modificarea OUG 77/2009 privind organizarea şi exploatarea jocurilor de noroc (L859/2022).

„Statisticile pentru România privind dependenţa de jocuri de noroc şi pariuri sunt îngrijorătoare, iar fenomenul capătă amploare de la an la an. Pasivitatea nu este soluţia. Avem nevoie de legi clare care să protejeze acest segment al populaţiei extrem de vulnerabil”, a adăugat Gorghiu.

Anterior, deputaţii USR Diana Stoica şi Filip Havârneanu anunţau în noiembrie 2022 că au depus în Parlament un proiect de lege pentru eliminarea sălilor de jocuri de noroc din apropierea şcolilor, locurilor de joacă pentru copii, dar şi centrelor culturale, spitalelor şi bisericilor.

Iniţiativa USR venea ca răspuns la creşterea numărului de persoane cu dependenţă de jocurile de noroc, în special în rândul minorilor, arăta un comunicat de presă al partidului.