Sălile de fitness vor plăti TVA de patru ori mai mare

Începând cu anul următor, sălile de fitness vor plăti un TVA de aproape 4 ori mai mare, de la 5% la 19%. Reprezentanții pieței sunt îngrijorați și vorbesc despre repercusiuni care ii vor afecta foarte mult. La polul opus, guvernantii vin cu solutii la posibilele scumpiri pe care le-ar introduce salile de fitness: sportul in parc!

Iubitorii de fitness trebuie sa se astepte la preturi mai mari incepand cu 1 ianuarie 2024. Printre masurile de austeritate impuse de Guvern se regaseste si cresterea TVA-ului de la 5% la 19%Acest lucru se va reflecta in preturile abonamentelor si ii va afecta pe cei care au sali foarte mari. Adrian Bursuc este pe piata din Iasi de foarte mult timp si are mai multe sali de fitness.

Adrian Bursuc, manager sali de fitness Iasi

Suntem asupriti de firmele mari, de multinationale. Ele sunt obligate sa mearga cu 19%. Sau poate sa fie 0. Cand ai o societate noua, in pragul de 60.000 de euro incasari, TVA este 0. La anul se reseteaza. 60.000 este o societate care daca o ai pe fiecare punct de lucru ai putea sa tii totul in joc. Asta inseamna ca va ajuta firmele mici. Asta va inseamna partea plina a paharului.

Exista si cazuri mai fericite, cand managerii detin spatii si nu au costuri foarte mari cu intretinerea salilor de fitness.

Adrian Bursuc, manager sali de fitness Iasi

Nu voi mari preturile cel putin, s-ar putea sa il scad, pentru ca pot. Sunt proprietar la toate salile. Toate spatiile sunt achitate. Fiind servicii cheltuielile nu sunt foarte mari: anagajati, curent, utilitati. Celelalte societati care platesc chirii, TVA, e grav. Preturile sunt destul de mici in Romania. O scumpire de 10% nu ar trebui sa afecteze. O schimbare de pret. Totul s-a devalorizat.

Daca pana acum un abonament costa pana in 200 de lei, de la 1 ianuarie 2024 acesta va fi cu 15-17% mai mare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *