Salariile angajaților din Ministerul Finanțelor, ANAF și Vămi, majorate cu 23%

Ministrul Marcel Boloș a semnat un ordin pentru a majora salariile angajaților din Ministerul Finanțelor, ANAF și Autoritatea Vamală cu 23%, au anunțat surse oficiale pentru Economedia.

Majorarea s-a produs printr-un mecanism juridic creat special de Guvern pentru angajații vizați și nu se aplică altor categorii de bugetari.

Angajații din instituțiile menționate au primit venituri majorate începând cu luna octombrie.

În octombrie, Guvernul a introdus o derogare de la legea salarizării, adoptând o ordonanță care i-a permis ministrului de Finanțe să stabilească prin ordin de ministru salariile din cele trei instituții.

„Am convenit că vom face demersurile pentru a avea un statut al finanțistului, pentru asigurarea recunoașterii importanței activității desfășurate de angajații sistemului instituțional al Ministerului Finanțelor. O altă urgență o reprezintă demersurile pentru aplicarea nediscriminatorie a principiilor de salarizare. Vreau să avem cu celeritate draftul de act normativ pentru egalizarea salarizării la nivelul funcțiilor echivalente din aparatul central al MF și al tuturor instituțiilor subordonate. În plus, vom revizui atribuțiile și îndatoririle fiecăruia pentru a ne asigura că sunt distribuite în mod echitabil și că toți contribuim în mod adecvat la succesul instituției”, declara ministrul Finanțelor Marcel Boloș după un protest al angajaților din instituție.

În noiembrie, Senatul a eliminat prevederea respectivă din ordonanță, dar actul normativ a produs deja efecte.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *