Salariile angajaților de la Operă, prioritatea 0

DSC_2984

Salariile celor 280 de angajati ai Operei Nationale din Iasi trebuie achitate pana pe 15 martie, spune noul mananger interimar, insa toate softurile institutiei se afla la procurori. Daniel Sandru a purtat deja primele discutii cu sindicalistii care au ridicat problemele cu care se confrunta de o perioada.

Daniel Sandru, noul  manager  numit in functie de Ministerul Culturii a facut prima conferinta de presa. Din cauza zbuciumului din institutie si a anchetei care este in curs, softurile de pe calculator sunt in vizorul procurorilor DIICOT, in timp ce salariile angajatilor ii dau mari batai de cap noului sef.

Daniel  Sandru – manager Opera Nationala Iasi:

”Una dintre cele mai rapide probleme este asigurarea plata salariilor pe 15 martie. Trebuie rezolvată această chestiune, este o anchetă judiciară în curs. Softul de pe calculator se află la institutia care face ancheta judiciara. Credeti-ma ca asta este principala mea prioritate pe care am avut-o. Nu există un risc să nu primească banii. Pe 15 martie vreau ca toți salariații Operei să-ți primească salariile pentru ca au muncit pentru acesti bani.”

In urma protestelor sindicalistilor, actualul director a decis sa ia legatura cu ei pentru a vedea care sunt principalele nemultumiri. In aceeasi conferinta de presa a precizat ca va analiza caz cu caz fiecare concediere cat si reclamatiile de abuz.

Daniel Sandru- manager Opera Nationala Iasi:

Vom analiza caz cu caz si vom lua in seama evident si ceea ce se deruleaza sub aspect juridic in acele cazuri in care au fost reclamate anumite abuzuri. 

Reporter: Spre exemplu in cazul lui Vlad Marculescu, exista posibilitatea ca el sa se intoarca? Ati purtat discutii cu el?

Sandru: Inca nu am avut posibilitatea de a lucra cu el. As fi bucuros sa poot discuta cu el.”