Sala Polivalenta si Palatul Administrativ au ajuns pe masa Guvernului

Proiectul de construire a unei noi Săli Polivalente la Iași, în Moara de Vânt a ajuns pe masa Guvernului. În același timp, Executivul va clarifica statutul juridic al Palatului Administrativ din centrul orașului.

În privinta Salii Polivalentă, acest proiect revine la două săptămâni deoarece aprobarea proiectului de hotărâre a fost amânată pentru ca Ministerul de Finanțe să aducă unele clarificări. Proiectul face referire la aprobarea indicatorilor tehnico-economici, ceea ce reprezintă, în fapt, un angajament al Guvernului că va prelua investiția și o va finanța prin intermediul Companiei Naționale de Investiții. Valoarea estimată a investiției este de 100 milioane euro.

În cazul Palatului Administrativ, Guvernul va actualiza valoarea de inventar (32 milioane lei) și va aproba trecerea în administrarea Instituției Prefectului a clădirii. Prefectura administrează deja, din 1994, clădirea, dar, la acel moment, terenul nu a fost înregistrat în evidența contabilă din lipsa unor precizări ferme referitoare la valoarea suprafeței.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *