Sala de sport noua la Scoala Otilia Cazimir

sala de sport

Primaria Iasi intenționează ca în cadrul programului general de modernizare a facilităților sportive ale unităților școlare să construiască și o sală de sport modernă pentru Școala Gimnazială „Otilia Cazimir”. Municipalitatea a organizat o licitație pentru a găsi un proiectant care să realizeze studiul de fezabilitate al investiției. Procedura a fost adjudecată de SC Protess Consulting SRL, pentru o sumă de 84.000 lei, fără TVA, respectiv 99.960 lei, cu TVA.

După finalizarea documentației și după ce indicatorii tehnico-economici vor fi votați de Consiliul Local, vor fi alocate fonduri și va fi contractat un constructor pentru această investiție.Tot la Școala „Otilia Cazimir” Primăria modernizează și terenul de sport. Acesta este inclus într-un contract de modernizare a 21 de terenuri de sport ale unităților școlare, contract încheiat cu Adru Solution SRL pentru o sumă de 12.256.533 lei.

În prezent continuă lucrările de construire a unei săli de sport la Școala Gimnazială „Ion Creangă” din Păcurari. Lucrările se vor termina în acest an și sunt făcute de Prima Construct SRL, în cadrul unui contract în valoare de 2.277.640,37 lei.De asemenea, la începutul acestui an primarul Mihai Chirica a semnat un contract cu asocierea Prima Construct SRL – Refconsteel SRL pentru construirea de săli de sport la Școlile Gimnaziale „Nicolae Iorga” (2.982.909,92 lei), „Alexandru Vlahuță” (2.837.614,5 lei) și „George Coșbuc” (2.870.277,07 lei).

Cele trei săli vor fi finalizate în cursul anului viitor. Planul municipalității este de a construi noi săli de sport și la Școala Gimnazială „Titu Maiorescu” și Colegiul Național „Vasile Alecsandri”