Sala de escaladă, atracția copiilor de toate vârstele

Sharing is caring!

Escalada a devenit sportul care ii atrage ca un magnetic pe copiii de toate varstele. La Iasi, intr-un spatiu generos, cu peste 100 de trasee de escaladat, zeci de prichindei invata tainele alpinismului sportiv. Supravegheati de personal calificat, micii cutezatori escaladeaza peretii inalti de cativa metri, incurajati ca fac o treaba buna. Desi este recomandat sa il indemnati pe copil sa faca un astfel de sport de la varsta de 7 ani, specialistii sustin, totusi, ca si cei de 3-4 ani pot urca destul de usor pe peretii artificiali.

In aceasta sala, formata din 400 de mp de panouri, gasim peste 100 de trasee de escaladat, create special pentru copii, dar si pentru adulti. Cei mai mici sunt si cei mai curajosi, ne spun instructorii. Sonia are 7 ani si deja stie secretele unei escadalari executate ca la carte.

La fel de curajoasa este si Medeea, care se antreneaza de trei ani la panoul cu trasee si merge destul de des si cu parintii pe munte. La fel cum face si surioara mai mica, Eveline.

Copiii sunt incantati ca fac miscare chiar si pe timp de iarna, in special atunci cand afara este mult prea frig pentru a se juca in parc.

O sedinta de escalada dureaza doua ore si se face sub atenta supraveghere a instructorilor de alpinism si escalada sportiva.

Instructorii recomanda parintilor sa ii aduca pe cei mici si sa practice un astfel de sport de la varsa de 7 ani. Dar copiii pot deprinde tainele escaladarii inca de la 3 anisori.

Escalada pe perete artificial, cu tot felul de trasee usoare sau dificile, reprezinta un mod inedit de a face sport si capata tot mai multi adepti in randul iesenilor.

shares