Șah în loc de sport

Elevii care nu fac Sportul la scoala, fiind scutiti, vor trebuie sa invete sah. Hotararea a fost anuntata deja de ministrul Educatiei Nationale, Valentin Popa, si va intra in vigoare in anul scolar ce urmeaza sa inceapa. Ramane de vazut, insa, cine vor fi profesorii care vor face sah cu copiii, dat fiind ca in acest moment sunt doar 2.500 de profesori pregatiti sa predea aceasta disciplina.

Pregatirea cadrelor didactice va fi facuta in colaborare cu Casa Corpului Didactic. Pana in prezent, un numar de 2.500 de profesori de educatie fizica si sport au fost deja pregatiti in acest sens”, se arata intr-un comunicat al Federatiei Romane de Sah.

„Este un proiect pe care il apreciez ca fiind extraordinar. Spun aceste cuvinte, deoarece sunt putini cei care si-au pus problema ce fac elevii care sunt scutiti de orele de educatie fizica”, a declarat ministrul Valentin Popa.

Reprezentantii Federatiei Romane de Sah spun ca inca nu pot afirma in ce masura va fi implementat ordinul ministrului, iar asta pentru ca nu exista suficient personal instruit. Se spera ca ordinul ministrului sa puna in miscare lucrurile atat in sensul achizitionarii de material didactic cat si in cel al formarii profesorilor de sah.

Intră în legătură cu echipa TeleM Iași!