“Safety first… La Fix”, conștientizare și prevenire

Iasisting

Astazi IAȘISTING Grup și centrul independent de artă contemporană Teatru Fix,  cu sprijinul Inspectoratului Teritorial de Muncă Iași și a Serviciului Mobil de Urgență, Reanimare și Descarcerare Iași au organizat un eveniment de constientizare a populatiei cu privire la mai multe substante pe care le folosim zilnic si care ne pun in pericol viata.

Astazi la Hala Fix s-a vorbit despre strategii de prevenire, acțiune și măsuri de eliminare sau diminuare a efectelor substanțelor periculoase, despre intervenția medicală în situații de urgență generate de incendii sau despre pericolul reprezentat de substanțele degajate în urma arderilor necontrolate.

Toti cei aflati in Hala Fix au recunoscut ca folosesc cel putin 2-3 substante din cele clamate astazi iar reprezentantii Iasisting au tinut sa sublinieze ca scopul intalnirii de astazi a fost de constientizare si prevenire a unor situatii cu efecte negative atat pe termen scurt cat si pe termen lung.

Tot astazi, cei prezenti au asistat la un exercitiu de evacuare a persoanelor din spații aglomerate – săli de spectacole.

Evenimentul „Safety first… La Fix” a scos in evidenta si importanța dotării spațiilor cu destinație de promovare a artei și culturii pentru siguranța participanților.