Să respiram adânc…aer negru

foto_Marius_Bodea

Proiecte pentru Iași

Conform masuratorilor oficiale ale Comisiei Europene, Iasul este orasul cel mai poluat din Romania, cu o cantitate de factori poluanti de 54 micrograme/mc de aer, adica mult peste limitele admise de Uniunea Europeana si suficient incat sa afecteze grav si pe termen lung sanatatea populatiei. In timp ce primaria incearca sa gaseasca vinovatii, deputatul Marius Bodea propune solutii.

Deputatul Marius Bodea face apel la Primăria Municipiului Iaşi să trateze flagelul poluării din Iaşi cu responsabilitate şi să iniţieze măsuri punctuale pentru combaterea efectelor sale nocive.

„Nu o spun eu, o spun specialiştii: creşterea alarmantă a nivelului de poluare în ultimii ani se datorează, în mare parte, haosului urbanistic din oraş (lipsa locurilor de parcare, lipsa spaţiilor verzi, creşterea numărului de maşini fără îmbunătăţirea infrastructurii rutiere, ceea ce a condus la un trafic infernal), în contextul creşterii accentuate a populaţiei Iaşului. Totodată ,parcul auto poluant de la instituţiile din subordinea Primăriei şi salubrizarea rudimentarăa străzilor de către societatea din subordinea Primăriei, în lipsa echipamentelor performante,contribuie la creşterea
gradului de poluare. Este adevărat, traficul greu este o sursă de poluare importantă, iar finalizarea proiectului şoselei de centură ar veni în rezolvarea acestei probleme”, a declarat deputatul PNL Marius Bodea, intr un comunicat de presa.

Deputatul a precizat că “avem nevoie de soluţii punctuale pentru a combate acest flagel care ne otrăveşte pe noi şi copiii noştri”- transport public metropolitan pentru zecile de mii de ieseni care vin din proximitatea orasului, realizarea de spaţii de tip „Park&Ride“ , menite să oprească la periferie maşinile celor care sunt nevoiţi să ajungă în localitate, autobuze electrice sau scoaterea traficului greu din oras sunt doar cateva dintre solutiile propuse de Marius Bodea.