Să învingem cancerul!

Sharing is caring!

Peste 800.000 de femei vor beneficia gratuit de servicii de depistare precoce – HPV si Babes Papanicolau- a cancerului de col uterin, precum si de triaj citologic iar peste 30.000 de femei vor beneficia gratuit de servicii de depistare precoce a cancerului de san screening prin testare mamografica. Proiectul de suflet al medicului iesean Tudor Ciuhodaru -Programul national pentru sanatatea femeii – a prins radacini.

Prin acest program femeile din Romania vor beneficia de infomare si acces la toate consultatiile si investigatiile necesare pentru prevenirea, diagnosticul si tratamentul precoce a celor mai frecvente tipuri de cancer.

Suma alocata este 68 milioane de euro -finantare din fonduri europene nerambursabile. 10,5 milioane de euro sunt destinati pentru sustinerea efectiva a programelor de preventie, diagnostic si tratament precoce pentru Iasi si intreaga Moldova.

Medicii ne atrag atentia ca preventia in oncologie este cea mai importanta. Sa mergem sa ne testam chiar azi!

Tot prin Programul National pentru Sanatatea Femeii ,Ministerul Sanatatii va dezvolta prima retea nationala de radioterapie in spitalele publice astfel incat sa putem asigura accesul pacientilor la radioterapie in cele mai importante spitale publice din tara.

shares