Să dăm RE-START cauzelor bune

foto_document

Consilierii locali au aprobat astăzi încheierea unui protocol de colaborare cu Asociația „RE: START CAUZĂ BUNĂ”, în vederea derulării la Iași, în perioada 15 aprilie-15 decembrie 2018 a proiectului „ASISTEL”, prin care se oferă servicii gratuite de asistență psihologică și juridică persoanelor care au venit mai mic sau egal cu salariul minim pe economie.

Asociația „RE: START CAUZĂ BUNĂ” derulează proiectul la București, dar își propune implementarea acestui program și în alte orașe mari din țară, în prima etapă fiind incluse municipiile Iași, Cluj și Timișoara.

„Proiectul se adresează persoanelor care trec printr-un moment dificil al vieții: pierderea unei persoane dragi, abuz familial, dependența de orice fel, anxietate, atacuri de panică, depresie, divorț sau alte situații în care este necesar sprijinul psihologic sau juridic”, se arată în referatul de specialitate al proiectului de hotărâre.

Persoanele interesate vor putea beneficia de serviciile proiectului „ASISTEL”, prin apelarea numărului de telefon 0757.378.278, de luni până vineri, între orele 09.00-13.00, la capătul celălalt al firului fiind un reprezentant al asociaței. În funcție de problemele semnalate, apelul beneficiarilor va fi redirecționat către unul dintre specialiștii implicați în acest program.

Prin încheierea protocolului de colaborare între Municipiul Iași și Asociația „RE:START CAUZĂ BUNĂ”, în perioada 15 aprilie-15 decembrie 2018 se va derula proiectul „ASISTEL”, unde:
Centrele „RE: START CAUZĂ BUNĂ” vor oferi gratuit beneficiarilor servicii diverse din partea voluntarilor și a specialiștilor implicați în proiect: psihologic, avocați, asistenți sociali sau alte cadre specializate.