S-au terminat banii. 20% din angajații unei primării din județul Botoșani vor pleca acasă

primaria-dangeni2

Primăriile din județul Botoșani încep să rămână fără bani de funcționare și deja se gândesc la măsuri dure care îi vizează pe salariați. Un exemplu este comuna Dângeni, din județul Botoșani.

Primarul Cătălin Rotundu susține că bugetul nu acoperă partea de funcționare până la finalul anului, în timp ce pentru dezvoltare are doar 50.000 de lei. El a declarat că este cel mai mic buget al comunei Dângeni din 1990 și până acum.

“Comuna Dângeni nu a mai din 1990 avut un buget atât de mic. Este primul an când cu adevărat întâmpinăm problem serioare în ceea ce privește funcționarea. Nu mai vorbim de dezvoltare unde am primit doar 50.000 lei. 50.000 lei înseamnă jumătate din costul autorizației la proiectul de apă-canalizare. Sperăm la o rectificare”, a spus Cătălin Rotundu.

În perioada imediat următoare, se va trece la disponibilizări iar 5 din cei 26 de angajați vor pleca acasă. Vizați sunt cei care nu prea și-au făcut treaba în ultimul timp. Primarul Cătălin Rotundu spune că este o măsură nepopulară dar necesară pentru a nu se ajunge la un blocaj financiar.

“Cu regret o spun, ne-am propus o reorganizare a administrației locale prin eliminarea din aparatul de specialitate a acelor persoane care muncesc puțin și care sunt mai puțin conștiincioși. din ceea ce am discutat și analiza pe care am făcut-o, ar fi vorba de minim cinci persoane din totalul de 26. În mediul privat, dacă nu muncești, ești eliminat. În sistemul bugetar este comod, ori faci, ori nu faci, leafa tot o primești. Trebuie să revizuim modul de plată a salariilor și chiar bonificațiile”, a precizat Cătălin Rotundu.