S-au scumpit lemnele pentru încălzire. Tarifele au fost majorate din vară cu încă 10%

Lemnele pentru incalzire s-au scumpit. Cei care le folosesc pentru sobe sau centrale trebuie sa stie faptul ca tarifele au fost majorate inca din vara cu 10%. Astfel, un metru cub de material lemnos costa 450 lei iar persoanele care il vor taiat sau transportat vor trebui sa plateasca bani in plus.

15.000 de metri cubi de material lemnos pentru incalzirea in timpul sezonului rece se afla in gestiunea Directiei Silvice Iasi. Lemnul poate fi cumparat din diferite puncte din judet iar anul acesta preturile sunt ceva mai mari.

Gabriel Doncean, Director Directia Silvica Iasi

Preturile la incalzire au crescut cu 10%. Cresterea a fost in luna iulie. Este facuta doar pentru a putea acoperi cheltuielile cu salarizarea si cu exploatarea masei lemnoase. Avem spre exemplu, pretul mediu de valorificare este 450 lei pe metru cub cu tot cu TVA.

Comercianții pun scumpirea pe seama cheltuielilor tot mai mari și a faptului că materia primă se găsește tot mai greu.

Gabriel Doncean, Director Directia Silvica Iasi

Avem intre 100-110 platforme primare de unde se poate valorifica masa lemnoasa. Avem si depozite permanente, unde transportam lemnul in anumite zone in care populatia sa nu se deplaseze pe distante mari si sa vina mai usor sa procure lemnul. Iasul mai este suplimentat cu lemn din judetele vecine, Suceava si Neamt. sunt chiar si agenti economici care au constituite depozite.

Comercianții cer pentru un metru cub de lemne între 750 și 1.100 de lei în funcție de calitatea mărfii. Spre deosebire de anul trecut, când metrul cub de lemn de foc pornea de la 650 de lei, în acest an, în unele cazuri clienții plătesc aproape de două ori mai mult.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *