S-au prelungit restricțiile. Ce se întâmplă cu românii care ajung în Italia

The morning after the decree of the extension of the red zone - Milan

After the announcement of the extension of the red zone to the whole Lombardy region, the streets of Milan center are deserted in the morning of March 08, 2020, in Italy. Photo by Massimo Alberico/Fotogramma/IPA/ABACAPRESS.COM

Persoanele care ajung în Italia din România și din Bulgaria trebuie să intre și de acum încolo în izolare la domiciliu, pentru 14 zile. Premierul Italiei, Giuseppe Conte, a semnat un nou decret care va intra în vigoare începând de luni, prin care sunt prelungite toate măsurile de restricţie adoptate 10 august, relatează Mediafax.

Pe fondul creşterii numărului de cazuri de coronavirus din ultimele săptămâni, Italia a decis prelungirea normelor sanitare de restricţie, anunţă televiziunea SkyNews.

Printre acestea se află şi obligaţia de a sta în izolare acasă, 14 zile, pentru persoanele care sosesc din România şi Bulgaria.

Intrarea în Italia se face pe baza actului care atestă reşedinţa, se completează un formular unde se declară domiciliul pentru autorităţile sanitare.