S-au incheiat lucrarile de modernizare a Liceului Cantemir

liceul cantemir

Începând cu anul 2023 elevii sunt așteptați să se întoarcă în sălile de clasă. Liceul Teoretic „Dimitrie Cantemir” a trecut printr-un amplu proces de consolidare, reabilitare și modernizare.

Construită în perioada anilor ’60, clădirea în care funcționează Liceul Teoretic „Dimitrie Cantemir”, a suferit de-a lungul timpului o serie de modificări structurale și funcționale. Construcția este formată din patru corpuri – A1, A2, B si C și este distribuită pe subsol tehnic, parter și două etaje.

In baza expertizei tehnice, s-au realizat lucrari la structura de rezistență pentru punerea clădirii în siguranță fața de seism.

Pe langa acestea, s-au refacut în totalitate finisajele interioare și exterioare, s-au modernizat instalațiile termice, sanitare, electrice, s-a montat sistem de detecție, semnalizare și alarmare la incendiu si sistem de limitare la incendiu.

La mijlocul anului trecut Primaria Iasi a incredintat lucrările către Ungureanu Trans SRL Vaslui, în cadrul unui contract în valoare de 6.544.240,87 lei, finanțat de la bugetul local.