S-a stins profesorul Marius Cosoi

1-308-1024x597

Marius Cosoi, cunoscutul profesor de sport de la Colegiul National din Iasi s-a stins din viata la Institutul Matei Bals din Bucuresti. Tatal actritei Laura Cosoi era infectat cu coronavirus iar starea lui s-a inrautatit in ultimele zile pe fondul unui diabet zaharat. De-a lungul anilor, Marius Cosoi a slefuit nenumarate talente in handbal și baschet si a condus echipa de baschet feminin Politehnica Iasi in Divizia A.

Marius Cosoi era intr-o forma fizica buna, mai ales ca era si profesor de sport. Dupa ce a contactat virusul s-a simtit bine in primele zile si chiar a participat la cursuri online cu elevii sai. Virusul i-a afectat treptat organismul. A ajuns pentru cateva ore la Spitalul de Boli Infectioase dar starea lui nu era prea buna. Inca nu avea nevoie de oxigen dar avea nevoie urgenta de o internare in spital. Atunci, familia a decis sa-l transfere la Institutul Matei Bals din Capitala.

Elena Calistru – director Colegiul National Iasi:

Domnul professor Marius Cosoi a trecut la ele vesnice. Colegul nostru nu mai este printer noi. Suntem profund indurerati si surprinsi de aceasta veste trista. A fost absolvent al Colegiului National si a revenit in timp, in calitate de professor de sport. Un om deosebit din punct de vedere professional, pasionat de ceea ce facea, premiile pe care le-a adus cu echipele de baschet ale Colegiului National sunt déjà cunoscute de toata lumea. Iubit de copii, iubit de colegi, un model pentru ceilalti colegi, nu doar de professionalism dar si din punct de vedere moral.

De la vestea mortii profesorului Cosoi, curg mesajele de condoleante ale apropiatilor si fostilor elevi pe pagini de socializare. Marius Cosoi era professor la Colegiul National de peste 40 ani.