S-a semnat contractul pentru proiectarea Spitalului Regional de Urgență de la Iași

264365958_456607029168278_1940412687669519797_n

Un nu nou pas pentru proiectul Spitalului Regional de Urgență de la Iași. Contractul pentru proiectare a fost semnat a anunțat Ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, în ședința de Guvern de astăzi.

„Este o veste excelentă, care vine să înlăture un blocaj în derularea licitației și care pune lucrurile pe făgașul normal!Acesta este un pas foarte important în direcția construirii cât mai rapide a Spitalului Regional de Urgență din Iași. De altfel, proiectul din orașul nostru a rămas cel mai avansat din cele trei spitale de acest tip care vor fi ridicate în România (alături de Cluj și Craiova), iar acest lucru ne dă speranțe în privința concretizării sale într-un termen optim. Mulțumesc Guvernului României și, în special, Ministerului Sănătății pentru tot sprijinul oferit Iașului în realizarea Spitalului Regional de Urgență, obiectiv medical de importanță vitală nu numai pentru Iași, ci pentru întreaga regiune a Moldovei!”, transmis primarul municipiului Iași, Mihai Chirica.

Noul spital, o construcţie cu 850 de paturi, va înlocui actualul Spital Judeţean de Urgenţe „Sfântul Spiridon”, vechi de 260 de ani, şi va îmbunătăţi activitatea de predare şi cercetare de la Universitatea de Medicină şi Farmacie „Grigore T. Popa” din Iaşi.

Noul spital cu şapte etaje va oferi atât servicii spitaliceşti, cât şi asistenţă medicală ambulatorie, estimându-se a fi operaţional în 2027