S-a semnat contractul pentru centura uşoară de ocolire a Iaşului

IMG-20220328-WA0011

Astazi a fost semnat contractul pentru realizarea centurii usoare a municipiului Iasi. Pana la inceputul lunii iulie, proiectantul desemnat trebuie sa definitiveze studiul de fezabilitate si proiectul tehnic pentru centura usoara de ocolire a municipiului. Valoarea contractului este de peste 4.5 milioane de lei fara TVA.

Centura uşoară de ocolire a municipiului Iaşi intră în faza de proiectare. Semnarea contractuli a avut loc in prezenta primarilor din cele 10 comune ale Zonei Metropolitane care urmeaza sa fie strabatute de soseaua ocolitoare. Aceasta va avea o lungime de 73 de kilometri și va face legătura între parcurile industriale Leţcani şi Holboca.

”Anul 2024 – 2025 ne va găsi într-un moment în care în jurul municipiului Iași vom avea un drum județean pe care noi, generic, îl numim centura ușoară, a municipiului Iași pentru că se suprapune, peste tot ceea ce avem astăzi, cu drumuri județene. Practic, în acest proiect cu finanțare europeană, vom reabilita și moderniza aproximativ 73 de kilometri care se suprapun cu drumuri județene. Astfel, plecăm de la Rond de la Popricani – Bogonos – Lețcani, mergem spre Horlești, Voinești, Mogoșești, Ciurea, Tomești, Bârnova și ajungem până la Holboca.”- a declarat Costel Alexe, președinte CJ Iași

Preşedintele Consiliului Judeţean Iaşi a mai precizat că, pentru construirea viitoarei şosele de centură a Iașului, vor fi accesate fonduri europene şi se încearcă realizarea unor şosele ocolitoare pentru localitățile unde va fi necesar.

”De menționat că prin acest contract care are aproximativ valoare de un milion de euro, proiectarea acestui drum, vrem să identificăm posibilitatea ca prin anumite sectoare de drum să nu mai traversăm intravilanul localităților, ci practic să construim pe câțiva kilometri acolo unde este cazul, variante ocolitoare, inclusiv ale comunităților.”- a declarat Costel Alexe, președinte CJ Iași

Finanţarea pentru documentaţiile tehnico – economice ale viitoarei Centuri ușoare de ocolire a municipiului Iași a fost obţinută în parteneriat cu Agenţia de Dezvoltare Regională Nord Est prin Programul Operaţional Asistenţă Tehnică 2014-2020.