Video / S-a rupt ghinionul! Astra Giurgiu – Poli Iasi 1-2

poli iasi

FC Poli Iasi a suferit teribil in partida de astazi cu Astra Giurgiu contand pentru etapa a 15-a de campionat dar a reusit sa castige dupa o serie nesfarsita de rezultate negative. In absenta lui Rus si Cioinac, Flavius Stoican a decis sa utilizeze un sistem 4-1-4-1, mult mai efficient fata de celelalte folosite pana acum. Nici gazdele nu stateau mai bine, echipa lui Multumescu fiind in criza de rezultate in ultimele runde.

Iasul a inceput mai bine, printr-un joc combinative placut ochiului dar fara sa ameninte prea mult poarta lui Lazar. In primele 20 minute, doar Mihalache a trimis cu capul putin pe langa poarta in urma unei lovituri de colt. Gazdele au intrat in joc prin minutul 20 cand Nelut Rosu a reluat periculos cu capul iar Rusu a prins in doi timpi. Dupa un minut, Patrick Petre l-a intins serios pe Lazar cu un sut de la distanta. Cu 4 minute inainte de pauza, Sin are o intrare imprudenta si primeste al doilea cartonas galben. Fundasul izbucneste in lacrimi, lasandu-si echipa in inferioritate. Astra a profitat repede de omul in plus si reuseste sa deschida scorul inainte de pauza prin Valentin Gheorghe, ce a reluat cu latul din 6 metri o centrare a lui Begue.

La pauza, Flavius Stoican si-a incurajat jucatorii si face o mutare inspirata. Antrenorul l-a introdus pe Pantiru, un jucator de travaliu si-l scoate pe Patrick Petre. Desi jucau in inferioritate, iesenii au incercat sa atace insa puteau fi taxati daca sutul lui Alibec din minutul 49 nu lovea bara. Si cum norocul ti-l mai faci si singur, Iasul a reusit sa egaleze. Pantaru a centrat de pe stanga iar Platini a finalizat din cativa metri dupa o preluare frumoasa pe piept. In minutul 59, oaspetii si-au facut groggy adversarii. Belu comite un hent in propriul careul iar Cristea transforma din penalty. Pana la finalul meciului Iasul a reusit sa conserve rezultatul, ba chiar, putea sa majoreze diferenta daca Enoh nu rata tinta din voleu. Moise si Zoua au incercat in minutele de prelungire sa egaleze dar Iasul a obtinut o victorie mare intr-un moment extreme de greu pentru Flavius Stoican. Dupa acest meci, Gigi Multescu isi va pierde postul. Principalul favorit pentru banca tehnica a giurgiuvenilor este Dan Alexa. In urma acestui rezultat, Astra ocupa locul 6 cu 20 puncte in timp ce Iasul se afla pe locul 10 cu 17 puncte.

Astra: Lazar – Belu, Bejan, Cestor, Radunovic – Mrzjlak (’85 – Moise) – Begue (’77 – Bahamboula), Roşu (’53-Soua), Biceanu, V.Gheorghe – Alibec. Antrenor: Gheorghe Mulţescu.

Iaşi: Rusu– Gallego, Mihalache, Frăsinescu, Sin – Qaka, Flores (’75 – Zaharia) – Sanoh, Platini, Petre (’46 – Pantiru) – Cristea (’62 – Enoh). Antrenor: Flavius Stoican