S-a ridicat MCV-ul in cazul Romaniei si Bulgariei. Klaus Iohannis: „Ridicarea MCV este o reușită a instituțiilor statului și a întregii societăți!”

A fost ridicat Mecanismul de Cooperare si Verificare in cazul Romaniei dupa 17 ani de verificari. Acesta este un pas necesar pentru demersul de aderare la spatiul Schengen.

„Această zi este extrem de importantă nu doar pentru sistemul de justiție, ci și pentru România și cetățenii săi. Ridicarea MCV este o reușită a instituțiilor statului și a întregii societăți, care ne arată că eforturile noastre, accelerate în ultimii ani, nu au fost în zadar. Am răspuns eficient disfuncționalităților existente în sistemul judiciar și am continuat cu hotărâre lupta împotriva marii corupții. Mulțumesc instituțiilor Uniunii Europene, în special Comisiei Europene, că au fost alături de noi cu onestitate, deschidere, printr-un dialog constructiv. În exercitarea rolului meu constituțional, mi-am folosit toate prerogativele împotriva legislației nocive pentru justiția din România și am acționat astfel încât reformele să fie realizate și aplicate, cu rezultate concrete. Vocile românilor care își doresc un stat funcțional și o justiție independentă s-au auzit în stradă și au avut un ecou și în rândul clasei politice, responsabilizând decidenții. Rămân la fel de hotărât și în viitor pentru protejarea valorilor europene și le mulțumesc celor care au contribuit la atingerea acestor obiective. Îi îndemn pe toți să rămână perseverenți, pentru ca traseul democratic al țării noastre să fie unul ireversibil!”, a scris Klaus Iohannis.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *