S-a reziliat contractul cu firma care trebuia sa furnizeze autobuzele pentru Transportul Metropolitan Iasi

autobuze1

Firma care a câștigat licitația de livrare a mijloacelor de transport pentru a deschide și celelalte trasee metropolitane nu a furnizat nici un autobuz si s-a decis rezilierea contractului. Primăria Iași a demarat o nouă licitație.

„Toate termenele asumate de noi pentru deschiderea de noi curse au avut la bază graficul de livrări asumat de câștigatorul licitației. Regretăm situația creată! Am solicitat Primăriei Iași ca noua licitație să fie facută în procedură de urgență. Facem apel la toate companiile serioase din Iași și la cele din țară care pot livra mijloacele de transport să participe la aceste proceduri”, a anuntat Asociatia Metropolitana de Transport Public Iasi.

La inceputul lunii februarie, Primaria Iasi a solicitat firmei castigatoare din Ilfov sa prezinte un grafic de livrari a microbuzelor, midibuzelor si autobuzelor.

Firma Bus&Coach Group SRL a precizat ca va livra 9 autobuze de 12 metri in maxim 30 zile si alte 7 bucati pana la 30 martie. De asemenea, 4 midibuze in 30 zile si alte 8 pana la finalul lunii martie. In privinta microbuzelor, ilfovenii au anuntat ca vor livra 2 bucati in februarie si 2 in luna martie.

Compania a motivat intarzierea prin „modificarile in piata de autovehicule rulate care a suferit schimbari considerabile in ultimul timp”.