S-a redeschis Salina Tg. Ocna, la 6 luni după ce mai multe blocuri de sare s-au prăbușit în apropierea unor turiști

Una dintre cele mai cunoscute saline din România, cu o importanță deosebită atât din punct de vedere turistic, cât și terapeutic s-a redeschis la 6 luni dupa ce mai multe blocuri de sare s-au prabusit in apropierea unor turisti. In tot acest timp s-au derulat lucrari de punere in siguranta.
Dupa acel moment, directorul și adjunctul său au fost demiși de conducerea Societății Naționale a Sării, întrucît incidentul a fost raportat după cîteva zile, timp în care perimetrul a fost izolat, dar salina a rămas deschisă, punând turiștii în pericol.
Salina se află în județul Bacău, în orașul Târgu Ocna, pe versantul estic al Carpaților Orientali, și este un obiectiv foarte vizitat, mai ales pentru efectele sale benefice asupra sănătății. Aceasta se află la aproximativ 240 metri sub nivelul solului.
Vizitatorii pot face un tur subteran în care descoperă diverse amenajări – capela Sfânta Varvara (ocrotitoarea minerilor), locuri de joacă pentru copii, un muzeu al sării, terenuri de sport și zone de relaxare.
Salina este folosită pentru tratament balnear și speleoterapie, fiind recunoscută pentru efectele pozitive asupra persoanelor cu: stres sau oboseală cronică, afecțiuni respiratorii (astm, bronșită, sinuzită), alergii
Accesul in salina se face cu autobuzul special care coboară vizitatorii printr-un tunel.