S-a mai facut un pas pentru sectorul montan al Autostrazii Unirii

Ministerul Transporturilor a publicat Proiectul de Hotărâre de Guvern pentru aprobarea indicatorilor tehnico-economici ai secțiunii de munte de pe Autostrada Unirii – A8. Aceasta este ultima etapă înainte de lansarea licitației pentru proiectare și execuție.

Traseul autostrăzii aferent Sectiunii II se desfășoară pe raza județelor Mureș, Harghita și Neamț. Pentru sectorul de autostradă, viteza de proiectare este de 120 km/h. Nodurile rutiere sunt proiectate la viteza de 60 km/h.

Documentația tehnico-economică aferentă obiectivului de investiții a fost avizată în Consiliul Interministerial de Avizare Lucrări Publice de Interes Național și Locuințe. Au fost aprobați următorii indicatori tehnico-economici: lungime traseu autostradă: 159,195 km, lățime platformă: 26,00 m, structuri (poduri, viaducte, pasaje): 265 buc., tuneluri: 47 buc., spații de servicii: 8 buc., Centre de Întreținere și Coordonare: 2 buc., punct de sprijin și întreținere: 1 buc., parcări de scurtă durată: 8 buc., noduri rutiere: 5 buc.

Valoarea totală a investiţiei (inclusiv TVA) 37.482.387 mii lei, din care construcții + montaj (inclusiv TVA) 32.545.881 mii lei.

Finanțarea obiectivului de investiții se realizează din fonduri externe nerambursabile (PT) şi de la bugetul de stat, prin bugetul Ministerului Transporturilor şi Infrastructurii, în limita sumelor aprobate anual cu această destinaţie, precum şi din alte surse legal constituite, conform programelor de investiţii publice aprobate potrivit legii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *