S-a lăsat cu scandal în prima ședință a noului CJ

Consiliul-Judetean-CJ-Iasi

In prima sedinta de Consiliu Judetean cu Costel Alexe in rol de amfitrion, s-au ales cei doi vicepresedinti dar si componenta comisiilor de specialitate. Social-democratii nu au facut nicio propunere si nici nu au participat la vot, in timp ce consilierii USR- PLUS au parasit sala. Singurele propuneri pentru posturile de vicepresedinti au fost Marius Danga si Sorin Afloarei.

Liderul grupului PSD, Cristian Stanciu, a precizat ca, social-democratii nu au facut nicio propunere si nici nu au participat la vot, deoarece exista majoritate PNL si PMP.

Cristian Stanciu, lider grup consilieri PSD Iasi:

Intrucat este deja o majoritate prezumata la nivelul Consiliului Judetean formata din grupul consilierilor PNL si grupul consilierilor PMP este evident ca orice propunere lansata de catre grupul PSD sau de cate grupul USR din cadrul Consiliului Judetean, nu are nici un fel de sorti de izbanda. Nu ne dorim sa legitimam aceasta rezponsabilitate executiva din aceasta pozitie, vom fave o pozitie constructiva, deliberativ si nu ne vom amesteca practic in pozitia executiva a PNL. Din acest punct de vedere, ii lasam sa isi faca propunerile pe care si le doresc avand in spate o majoritate clara si definita si nu dorim practic sa legitimam aceasta pozitie a celor de la PNL 17:01

Liderul grupului USR-PLUS, Stefan Tanasa, a precizat ca nominalizarea lui Sorin Afloarei este o insulta la adresa iesenilor. Consilierii USR-PLUS nu au participat la vot si au parasit sala, deoarece nu sunt sunt de acord cu nominalizarea lui Sorin Afloarei, finul lui Costel Alexe.

Stefan Tanasa, lider grup USR-PLUS

Va propunem sa inlocuiti, sa veniti cu alta propunere. Noi suntem aici pentru a reprezenta interesele cetatenilor nu pentru a participa la cumatrii si rubedenii, asa cum propuneti astazi. Reveniti cu alta propunere, ramane in sala altminteri, vom fi nevoiti sa parasim sala.

Noul presedinte al Consiliului Judetean, Costel Alexe a declarat, astazi, in sedinta de constituire a forului judetean ca prioritatea sa pentru urmatorii patru ani va fi reducerea decalajelor de dezvoltare intre judetul Iasi si alte judete din vestul tarii. Acesta nu a comentat atitudinea PSD si USR-PLUS.

Costel Alexe, presedinte CJ Iasi

Uneori a lipsit viziunea, alteori au lipsit fondurile, dar de cele mai multe ori a lipsit echipa, echipa care sunt convins ca in acest mandat 2020-2024 va face tot ce ii va sta in putinta sa aduca dezvoltare judetului nostru si evident sa reducem aceste decalaje din ultimii ani dintre vestul si estul tarii.

Nu as vrea sa comentez optiunea celor 2 grupuri de consilieri judeteni, va repet inca o data, vreau sa cred ca in urmatorii 4 ani vor intelege ca interesul cetatenilor este mai presus de orice antipatie sau simpatie.

Formatiunile politice s-au desemnat si liderii de grup. Astfel, la PSD este Cristian Stanciu, PMP – Marian Uscatu, PNL – Romeo Vatra si USR-PLUS setfan Tanasa. Marius Danga si Sorin Afloarei sunt noii vicepresedinti din Consiliul Judetean Iasi.