S-a început conectarea stocatorului de oxigen de la Spitalul din Lețcani

spitalul mobil

A inceput conectarea stocatorului suplimentar de oxigen la cele patru fabrici de oxigen de la spitalul mobil din Letcani. Directorul Euronest, Alina Popa, spune ca la sfarsitul acestea saptamani, instalatia de oxigen ar putea functiona pentru 48 de paturi de Terapie intensiva.

In sedinta de Consiliu Judetean Iasi s-a votat proiectul de hotarare propus de Spitalul de Boli Infectioase, privind suplimentarea sumelor necesare achizitionarii stocatorului

Alina Popa, director Euronest

Platforma pentru instalarea stocatorului de oxigen, solicitată de Spitalul de Boli Infecțioase, este deja turnată de sâmbătă. Ieri, cei cu care au încheiat contract cei de la Spitalul de Boli Infecțioase au și venit la fața locului, au luat măsurători și au început să conecteze stocatorul la rețeaua deja existentă de aer și oxigen. Sperăm ca în două, trei zile stocatorul să fie adus la Iași, instalat și pus în funcțiune.

Si proiectul suplimentarii schemei de personal de la Spitalul de Boli Infectioase pentru asigurarea mentenantei circuitelor de la spitalul suport COVID de la Letcani a primit girul consilierilor judeteni.

Alina Popa, Director Euronest

Este obligația utilizatorului să asigure personal tehnic care să supravegheze 24/24 instalația și aparatura.

Este vorba despre cheluieli despre care am tot discutat in ultima vreme cu utilizatorul, in speta Spitalul de BoliInfectioase, este vorba de izolare a conductelor de apă și canalizare și izolarea burdufurilor de legătură dintre module, în așa fel încât să fie asigurat confortul termic si etansietatea pe timp de iarnă.

Directorul Euronest, Alina Popa, a mai precizat ca fata de ultimul deviz prezentat, suma pentru aceste cheltuieli este de aproximativ 80.000 de lei.