S-a deschis Centrul de Excelență al Colegiului Negruzzi

Colegiul „Costache Negruzzi" Iași

În contextul zilelor Colegiului Național „Costache Negruzzi” ieri s-a deschis oficial Centrul de Excelență Negruzzi. Obiectivul general al acestui demers educațional este conturarea unui cadru adecvat pentru descoperirea și dezvoltarea performanței intelectuale, cu intenția de a genera proiecte, activități, conferințe, oportunități de formare a elitelor intelectuale din sfera școlară. Centrul este coordonat de prof.dr. Camelia Gavrilă, directorul Colegiului Național “Costache Negruzzi”.

Cursurile Centrului de Excelență Negruzzi vizează performanța în matematică, fiind cunoscută tradiția reușitelor matematice negruzziste pe plan național și internațional. Colegiul Negruzzi a avut de-a lungul timpului numeroși olimpici și matematicieni valoroși.

„Este un Centru de Excelență al Colegiului Negruzzi. Sub cupola acestui centru se desfășoară nenumărate activități care țin și de alte domenii: știință, artă, informatică. Dar un departament special este destinat matematicii. Este o disciplină de vocație și de tradiție în școala noastră, de mare interes în acest context, în care tot ce înseamnă societatea progresului tehnologic, se bazează evident pe matematică. O certitudine clară este că trebuie antrenate aceste competențe, aceste deschideri, aptitudini ale copiilor pentru domeniul abstract al matematicii”, a declarat Camelia Gavrilă, director Colegiul Național „C. Negruzzi”.

Centrul de Excelență Negruzzi reprezintă un program ambițios care vizează performanța în educație, pe baza experiențelor anterioare de pregătire a elevilor în domeniul matematicii.

„Centrul de Excelență Negruzzi își deschide porțile ciclic, în fiecare toamnă, în spațiul negruzzist, într-un timp al rodniciei. Pentru noi este și un moment de sărbătoare pentru că aniversăm și zilele colegiului în acest moment. La selecție au participat aproximativ 600 de elevi de clasa a III-a și a IV-a. Am selectat câte două grupe pe nivel. Astăzi avem prima ședință și deschiderea anului excelenței, în cadrul acestui centru de pregătire, destinat copiilor pasionați de matematică, copiilor curioși, inteligenți, dornici să lucreze în plus”, a spus Ioana Cătălina Anton, coordonator științific Centru de Excelenta Negruzzi.

După ce au pășit cu emoție pe treptele amfiteatrului, elevii pasionați de matematică au aflat programul pe care îl vor avea în cadrul orelor de pregătire.

„Anul acesta programul are 24 de lecții, dintre care primele 22 vor avea și o temă. În fiecare ședință, elevii vor primi o foaie în care sunt trecute problemele pe care le vom rezolva împreună cu profesorii la clasă și o temă cu 15 probleme, aplicative la lecția care se face”, a precizat Adrian Zanoschi, profesor de matematică la Colegiul Național „C. Negruzzi”.

Activitățile didactice sunt susținute de o echipă valoroasă condusă de prof. dr. Camelia Gavrilă, directorul colegiului. Departamentul de matematică – științe este coordonat științific de profesorul Ioana Cătălina Anton.