S-a așternut praful și pe rugby-ul ieșean

foto_rugby

Retrasa din ultima editie a Superligii, echipa de rugby Politehnica Iasi nu a gasit resurse financiare sa participe nici in Divizia Nationala de Seniori. Desi au fost asteptati de Federatie sa se inscrie, iesenii au decis sa spuna pas invitatiei, punandu-se punct unui capitol frumos al rugby-ului iesean.

Vasile Manole, presedintele CS Politehnica nu a dorit aceasta echipa pe fondul valului de procese intentat de fostii componenti ai echipelor de handbal, baschet si rugby. Mai multi iubitori ai sportului cu balonului oval i-au propus sefului de la Politehnica sa joace cu o echipa formata din juniorii profesorului Stuparu plus cativa jucatori experimentati care nu au parasit Iasul. Veteranii chiar si-au aratat disponibilitatea de a juca gratuit.

„La un moment dat, domnul Stuparu a vorbit cu domnul Manole care a spus ca nu mai poate da nici aia 500 lei. Am adunat din nou o parte dintre baieti, am vorbit cu ei, cel putin o parte din astia mai vechi si au spus ca: “Jucam si gratis, ori cu 500, ori fara 500 e cam tot pe acolo!” Am spus ca pentru junior mai strangem noi sa le dam copiilor banii promis si i-am spus domnului Manole: “Uite, baietii joaca gratis!” Nu se poate gratis ca nu-I da voie nu stiu ce reglementare pentru ca trebuie sa aiba un contract cu jucatorul sa-I dea niste bani. I-am propus sa trecem 100 RON, mi-a spus ca e minim 250 RON. “Nu ca eu nu pot sa platesc aia 250 RON, ca nu am de unde”, a declarat Corneliu Ghenea, presedinte AJ Rugby Iasi, in emisiunea Top Sport de la Tele M.

Rugbistii cred ca se puteau gasi solutii pentru a nu se desfiinta aceasta echipa.

“Domnul Manole, pe undeva, pe buna dreptate, se teme ca nu poate semna alte contracte fiidnca daca nu le onoreaza se adauga si astea noi. Din pacate aceasta este o gandire de contabil iar noi vorbim de un club sportiv. Trebuie sa-ti asumi si un risc, sa mergi sa te inscrii, daca nu mai poti te retragi. Eu cred ca un presedinte de club trebuie sa se duca sa se zbata, sa caute bani, sa-si faca relatii, sa te duci la Bucuresti la minister, sa plangi la usa unuia sau altuia, sa-ti cauti un sprijin politic”, a completat Corneliu Ghenea.

Cele 12 echipe din DNS au fost impartite in doua grupe. Din Moldova s-au inscris formatii din Suceava, Gura Humorului, Barlad si Galati. Pentru rugby-ul iesen nu ramane decat sa se caute solutii pentru ca juniorii crescuti de profesorul Stuparu sa nu plece din Iasi. Rugbistii sustin ca orgoliile politice au dus la desfiintarea echipelor de traditie din oras, desi s-au cheltuit multi bani din partea comunitatii ca ele sa faca imagine capitalei Moldovei.