S-a adoptat legea 5G în Senat

5g

Legea 5G a întrunit, luni, în plenul Senatului, numărul necesar de voturi adoptării. Față de 69 de voturi necesare, proiectul de lege a primit la votul electronic 87 de voturi pentru, 12 voturi contra si 1 abtinere și urmează și votul prin telefon.

Proiectul de lege iniţiat de Guvern prevede măsurile referitoare la infrastructuri informatice şi de comunicaţii de interes naţional şi condiţiile implementării reţelelor 5G.

Legea are drept scop adoptarea unor măsuri referitoare la autorizarea producătorilor de tehnologii, echipamente şi programe software utilizate în cadrul infrastructurilor informatice şi de comunicaţii de interes naţional, precum şi în reţelele de comunicaţii electronice prin intermediul cărora se asigură servicii de comunicaţii electronice de tip 5G – reţele 5G, în vederea prevenirii, contractării şi eliminării riscurilor, ameninţărilor şi vulnerabilităţilor la adresa securităţii naţionale şi apărării ţării.

Nicoleta Pauliuc, Preşedintele Comisiei de Apărare din Senat: „Proiectul este o soluţie la ameninţările şi vulnerabilităţile la adresa securităţii naţionale pe partea de comunicaţii”.