Ruta feroviară Iași-Chișinău-Odessa, o soluție pentru relansarea turismului regional

Subiectul a fost dezbătut în cadrul Misiunii Economice RM-RO-UA -„Turismul – punte pentru Integrare Economică Europeană”.

Evenimentul a fost organizat de Asociația Patronală a Industriei Turismului din Republica Moldova (APIT), împreună cu Calea Ferată a Moldovei și Institutul de Dezvoltare și Expertiză a Proiectelor din Republica Moldova (IDEP Moldova) cu scopul de a impulsiona deschiderea tronsonului feroviar Iași-Chișinău-Odessa.

În cadrul evenimentului a fost creat un grup de lucru cu autorități din România, Republica Moldova și Ucraina, la care a participat online și președintele Consiliului Județean, Costel Alexe.

Costel Alexe, președinte CJ Iași: „Pe lângă impactul pe care îl va avea în sectorul turistic, crearea legăturii feroviare între Iași și Odessa va deschide un culoar de comunicare și cooperare și în alte domenii de activitate, având în vedere potențialul de a dezvolta parteneriate economice, culturale, schimburi de experiență în sectorul medical, dar și a dezvolta mediul de business. Mă bucur că există premisele acestei colaborări transfrontaliere, iar Consiliul Județean Iași poate fi un partener strategic pentru promovarea rutei Iași – Chișinău – Odessa și a schimbului economic, cultural și social între comunitățile noastre. Le doresc mult succes partenerilor noștri și sper ca acesta să fie începutul unor oportunități de cooperare pe termen lung, în beneficiul comunităților noastre”.

Intră în legătură cu echipa TeleM Iași!