Rusii sustin ca mercenari din 40 tari lupta pentru Ucraina. Cei mai multi ar fi polonezi

soldati-militari-rusia-ucraina-armata-rusa-razboi-invazie-atac-operatiune-front-misiune-lupta-3-e1650364361330-640x400

Mercenari din peste 40 de țări sunt în prezent angajați în luptă lângă Zaporojie, majoritatea fiind din Polonia, a declarat sâmbătă pentru TASS, Vladimir Rogov, care conduce mișcarea We Stand With Russia.

„Numărul de țări a crescut. În urmă cu o săptămână, am spus că sunt 34 de țări confirmate, iar acum sunt mercenari din peste 40 de țări”, a spus el.

Majoritatea covârșitoare a acestora sunt polonezi, a precizat Rogov. El a mai spus ca printre mercenari se afla cetăţeni japonezi, australieni, canadieni, francezi şi oameni din ţările vorbitoare de spaniolă.

Rogov a amintit, de asemenea, că peste o mie de mercenari au fost deja uciși în orașul Zaporojie.

Joi, Rogov a declarat pentru TASS că se așteaptă ca armata ucraineană să se concentreze asupra regiunii Zaporojie în urma retragerii Rusiei de pe malul drept al râului Nipru, pe fondul planurilor ucrainene de a ocupa centrala nucleară Zaporojie. 

El a spus că, comandanții militari ucraineni au format un grup de mercenari în apropierea regiunii. Potrivit lui Rogov, trupele ucrainene staționate în zona controlată de Kiev a Regiunii Zaporojie au primit deja zeci de bărci blindate, în timp ce peste 700 de membri ai Forțelor de Operațiuni Speciale au fost instruiți pentru a sechestra o facilitate tehnologică majoră de pe malul râului Nipru.