Rusii sustin ca fiica lui Alexander Dugin ar fi fost omorata de o ucraineanca pregatita de serviciile secrete

Screenshot_676

Potrivit FSB, fiica lui Alexander Dugin a fost omorata de serviciile speciale ucrainene, iar autorul este Natalia Vovk, o ucraineanca de 43 ani.

Femeia a ajuns în Rusia în urmă cu aproape o lună împreună cu fiica ei de 12 ani, a închiriat un apartament în casa în care locuia Daria Dugina si i-a urmărit mișcările. 

În ziua crimei, Vovk și Shaban au fost la festivalul literar și muzical Tradiție, la care Dugina a fost prezenta ca invitat de onoare, a declarat Centrul pentru Relații Publice al FSB al Rusiei.

După ce a aruncat în aer mașina în care se afla Dugina, un cetățean al Ucrainei, împreună cu fiica ei, au plecat prin regiunea Pskov în Estonia.

La intrarea în Rusia, avea numere ale Republicii Populare Donețk, la Moscova – numar kazah, iar la plecare ucrainean. 

Astazi, FSB a lansat un videoclip în care le arată pe Vovk și fiica sa intrând în Rusia, apoi în fata casei în care locuia Dugina și apoi plecând în Estonia.

Natalya Vovk a servit în trupele ucrainene în urmă cu ceva timp, a declarat vărul ei pentru RIA Novosti. „Ea a fost în Forțele Armate ale Ucrainei, dar era în birou. Din cauza dizabilității sale, ea a obținut un loc de muncă acolo, la birou ”, a spus interlocutorul agenției, răspunzând la întrebarea dacă Vovk a slujit în unitatea naționalistă Azov (organizația recunoscută ca fiind teroristă și interzisă în Rusia). Potrivit verișoarei sale, Natalia Vovk, a locuit constant pe teritoriul Ucrainei, dar în urmă cu aproximativ o lună a părăsit țara și a plecat în Europa.

Scopul operațiunii, potrivit experților intervievați de Izvestia, a fost uciderea tatălui fetei, filozoful Alexander Dugin sau „creierul lui Putin”.

Una dintre reacțiile Rusiei la incident ar putea fi adoptarea de către Duma de Stat a legii „cu privire la activitățile de securitate privată”, care va îmbunătăți securitatea la evenimentele publice, a anuntat Izvestia.