Rusii și ucrainienii au convenit să asigure coridoare umanitare

polonia-arme-ucraina-696x463

foto: inliniedreapta

Delegația ucraineană nu a obținut rezultatele așteptate în discuțiile cu delegația rusă. Mykhailo Podoliak, un consilier al șefului Biroului Președintelui Ucrainei, a făcut acest anunț la un briefing, potrivit unui corespondent Ukrinform.

„A doua rundă de discuții dintre părțile rusă și ucraineană tocmai s-a încheiat. Din păcate, nu am obținut rezultatele pe care le-am sperat”, a spus el.

Totodată, Podoliak a spus că s-a discutat în detaliu aspectul umanitar, deoarece în multe orașe există o „situație dramatică” cu posibilitatea de evacuare, precum și cu alimente și medicamente.

Referindu-se la decizia oficială, Podoliak a clarificat că părțile au convenit să asigure în comun coridoare umanitare pentru evacuarea civililor, precum și pentru livrarea de medicamente și alimente în locurile celor mai aprige lupte cu posibilitatea de a asigura o încetare temporară a focului pentru perioada de evacuare.

„Adică poate exista o încetare a focului nu peste tot, ci doar în acele locuri în care vor exista coridoare umanitare pe perioada evacuării. În acest scop, se vor organiza în viitorul apropiat canale speciale de comunicații și interacțiuni, proceduri logistice corespunzătoare”, a spus Podoliak.

El a adăugat, de asemenea, că delegațiile au convenit să-și continue activitatea în cea de-a treia rundă de discuții cât mai curând posibil. Pe 3 martie a avut loc a doua rundă de discuții între delegațiile ucrainene și ruse.

Potrivit lui Podoliak, problemele cheie au fost încetarea imediată a focului, armistițiul și coridoarele umanitare pentru evacuarea civililor din satele și orașele care au fost distruse sau sunt bombardate în mod constant.