Rușii nu reușesc sa avanseze spre Kiev. Situația luptelor prezentata de Statul Major al Forțelor Armate din Ucraina

630_360_1647331273-702

Trupele ruse continuă o operațiune ofensivă strategică împotriva Ucrainei. În special, în ultima zi, rusii au încercat să înainteze spre Kiev, dar încercările nu au avut succes.

„Forțele de ocupație ruse continuă operațiunea ofensivă strategică împotriva Ucrainei. Sarcinile de înfrângere a grupurilor Forțelor Armate ale Ucrainei, de a ajunge la granițele administrative ale regiunilor Donețk și Lugansk și de a stabili controlul asupra părții de pe malul stâng al Ucrainei nu au fost îndeplinite”, a postat Statul Major al Forțelor Armate ale Ucrainei.

Rusii încearcă reluarea operațiunilor ofensive în direcția Vyshgorod. În timpul zilei, rusii au încercat să înainteze spre Kiev. Nu au avut succes și au trecut la apărare.

Statul Major informează că rusii și-au atins parțial obiectivul în direcția Donețk, dar au fost opriti în direcția Mykolayiv. Ucrainienii anunță că rusii încearcă să mute rezerve suplimentare din Districtul Militar de Est.

Din cauza pierderilor grele din sud, nu au fost intărite gruparile de trupe din Polisia cu unități suplimentare de rezervă din Armata a 5-a Bandă Roșie Combinată.

În plus, Statul Major constată că Forțele Armate ale Republicii Belarus intenționează să rotească unitățile care acoperă granița belarusă-ucraineană.

Rusii nu abandonează încercările de a captura orașul Cernihiv, cu toate acestea, nu duce operațiuni ofensive active. Momentan, aceștia regrupează trupele și încearcă să organizeze sprijinul logistic, dar nu au succes.

În direcția Brovary, există o mișcare a unor grupuri mici de echipamente ale ocupanților rusi în zonele Bohdanivka și Velyka Dymerka.

Recunoașterea aeriană a pozițiilor Forțelor Armate ale Ucrainei se realizează cu ajutorul UAV-urilor „Orlan-10”.

În direcția Slobozhansky, ocupanții încearcă să câștige un punct de sprijin pe frontierele ocupate, regrupând trupele și reaprovizionand stocurile de muniție și combustibil. Rusii continuă să blocheze orașele Sumy, Lebedyn și Okhtyrka. continuă încercările fără succes de a bloca Harkov.

În direcțiile Donețk și Tavriya, în urma atacurilor din zona Popasna, rusii au suferit pierderi și au fost obligati să se retragă pentru regrupare.

În zona Severodonetsk, ocupanții au efectuat recunoașterea prin lupte, nu au avut succes, încercând să se pozitioneze la periferia de est și vest a orașului Rubizhne. În același timp, conform informațiilor disponibile, pe 15 martie, avioanele inamice au tras asupra pozițiilor din apropierea satului Smolyaninovo.

În zona Volnovakha, ocupanții încearcă să dezvolte o ofensivă în direcția așezării Velyka Novosilka.

În Kryvyi Rih, rusii încearcă să reia ofensiva în direcția așezărilor Velyka Kostroma, Mala Kostroma și Kryvyi Rih. Ca urmare a pagubelor provocate de un incendiu provocat de unitățile Forțelor Armate ale Ucrainei, rusii au fost opriti și s-au retras spre granițe.

Avioanele Rusiei continuă să lanseze lovituri cu rachete și bombe asupra infrastructurii militare și civile din regiunile Kiev, Cernihiv, Jytomyr, Vinnytsia, Sumi și Donețk, folosind activ rețeaua de aerodromuri din Republica Belarus și Crimeea ocupată.

În zona operațională a Mării Negre, navele de război au bombardat coasta în zonele așezărilor Lebedivka, Sanzheika, Zatoka și Bilenke.

Foto: Ukrinform