Rusii isi continua avansul pentru cucerirea orasului Bakhmut

bakhmut

Trupele rusești au continuat să facă mici progrese în încercarea de a încercui Bakhmut, în estul regiunii Donețk,, a anunțat Ministerul britanic al Apărării. În actualizarea sa zilnică de informații, ministerul a subliniat că două drumuri principale spre Bakhmut sunt probabil amenințate de foc direct în urma avansurilor rusești.

Este foarte probabil ca mercenarii Wagner Group, susținuți de Kremlin, să fi pus mâna pe o rută subordonată care leagă Bakhmut și Siversk, la aproximativ 30 de kilometri spre nord.

„În timp ce mai multe rute alternative de aprovizionare în lungul țării rămân disponibile pentru forțele ucrainene, Bakhmut este din ce în ce mai izolat”, a declarat ministerul.

Grupul Wagner, cel mai mediatizat grup de mercenari din Rusia, a jucat un rol principal în luptele din zona Bakhmut alături de armata rusă, folosind mii de condamnați slab pregătiți, recrutați pentru a lupta împotriva Ucrainei.

Grupul de mercenari a fost acuzat de încălcări ale drepturilor omului în Ucraina, Siria, Libia, Republica Centrafricană, Sudan și Mozambic, inclusiv tortură și execuții extrajudiciare.