Rușii au tras asupra unui azil de bătrâni. Au ucis 56 de vârstnici

tanc-rusesc-t-72

Ombudsmanul pentru drepturile omului din Ucraina, Ludmila Denisova, a acuzat forţele ruseşti că au împuşcat zeci de persoane în vârstă în regiunea Luhansk. Într-o postare pe Telegram, ea a spus:

„Astăzi s-a aflat despre o altă crimă teribilă împotriva umanităţii comisă de forţele de ocupaţie rasiste – împuşcarea a 56 de persoane în vârstă în regiunea Luhansk.

În oraşul Kreminna, la 11 martie, ocupanţii ruşi au tras cu cinism şi intenţionat dintr-un tanc asupra unui azil de bătrâni.

56 de rezidenţi care au trăit până la adânci bătrâneţi în acea casă au murit pe loc. Supravieţuitorii, 15 persoane, au fost răpiţi de ocupanţi şi duşi pe teritoriul ocupat din Svatove, la internatul geriatric regional.

Este încă imposibil să se ajungă la locul tragediei pentru a îngropa bătrânii morţi.

Acesta este un alt act de genocid îngrozitor – exterminarea populaţiei civile din Ucraina. Pentru fiecare astfel de crimă, pentru fiecare viaţă nevinovată luată, conducerea statului agresor trebuie să fie trasă la răspundere, cu toată severitatea dreptului penal internaţional.

Solicit Curţii Penale Internaţionale să ia în considerare acest fapt, în cadrul anchetei privind crimele de război şi crimele împotriva umanităţii comise de conducerea politică şi militară rusă.

Solicit statelor membre ale ONU să accelereze înfiinţarea Tribunalului Militar Special. Criminalii rasişti trebuie să poarte întreaga responsabilitate pentru atrocităţile din Ucraina!” a transmis ea.