Rușii au plecat din Cernobil după ce au sapat tranșee în pădurea cea mai toxica din zona

cernobil-1

Armata rusă, care a confiscat centrala nucleară de la Cernobîl și alte instalații din zona de excludere, s-a deplasat în două coloane spre granița ucraineană cu Belarus.

Anuntul a fost făcut pe Telegram de Compania Națională de Generare a Energiei Nucleare din Ucraina „Energoatom”.

„S-a confirmat că ocupanții, care au confiscat centrala nucleară de la Chornobîl și alte instalații din zona de excludere, au mărșăluit în două coloane spre granița ucraineană cu Republica Belarus”, a spus compania, menționând că un număr mic de ruși au rămas la fabrică.

În plus, o coloană de soldați ruși, care asediau Slavutych, orașul satelit al centralei nucleare Chornobîl, a plecat spre Belarus.

Potrivit Energoatom, s-a confirmat, de asemenea, că armata rusă construia fortificații, tranșee în „Pădurea Roșie” – cea mai toxică zonă din întreaga zonă de excludere.

„Deci nu este de mirare că ocupanții au primit doze semnificative de radiații și au intrat în panică la primele simptome ale bolii, care au apărut foarte repede. Drept urmare, aproape o revoltă a izbucnit în rândul militarilor și au început să evadeze de acolo”, a scris compania.