Rușii atacă Ucraina cu rachete sovietice vechi. Armata lui Putin și-ar fi epuizat muniția performantă

62294786

În ultimele ore, armata ucraineană a înregistrat succese în luptele din estul țării. În Bahmut, de exemplu, invadatorii ruși au pierdut teren în timpul unor contraatacuri ucrainene.

Mai mult, se pare că trupele de mercenari Wagner, care au luptat până de curând în această zonă a frontului, au fost retrase și în locul lor au fost trimise unități ale armatei ruse regulate.

Într-un comentariu postat pe rețelele sociale, oligarhul Evgheni Prigojin, șeful unității Wagner, a criticat ministerul rus al Apărării pentru proasta organizare a ofensivei.

Pe frontul de est, metodele rușilor nu s-au schimbat. Infanteria continuă să atace haotic, uneori fără sprijin.

Nu există comunicare între diferitele unități, iar rivalitatea dintre gruparea Wagner și armata regulată rusă a atins apogeul.

Conflictul intern se pare că a fost câștigat de armată, pentru că au apărut informații potrivit cărora mercenarii Wagner au început să fie retrași de pe linia frontului în regiunea Bahmut, iar în locul lor au apărut parașutiști din trupele speciale ruse.

În cel mai recent atac aerian asupra infrastructurii ucrainene, rușii au folosit și modele vechi de rachete balistice nucleare, cu focoasele scoase. Ucrainenii cred că asta se întâmplă pentru că Moscova nu mai are stocuri mari de rachete performante și încearcă, astfel, să obosească apărarea antiaeriană ucraineană cu ținte false.

Continuă și zvonurile unei noi ofensive rusești în nordul Ucrainei, către Sumî, Harkov sau chiar în vest, către Lviv. Putin se întâlnește, vineri, la Moscova cu președintele belarus Alexandr Lukașenko, iar asta a adus noi speculații că Minskul se pregătește să ajute Rusia cu trupe în războiul din Ucraina. Liderul belarus a respins această posibilitate.