Rușii anunță că au distrus baza militară secretă în care britanicii îi antrenau pe ucraineni. Pierderile Ucrainei, uriașe

62329313

Insula fort Pervomaisky, acolo unde, conform rușilor, forțele britanice îi antrenau pe militarii ucraineni, a fost distrusă de trupele lui Vladimir Putin.

Insula fort Pervomaisky – cunoscută și sub numele de Insula Maisky – era suficient de mare pentru a găzdui o bază de antrenament a armatei ucrainene și era locul în care mulți soldați britanici au instruit forțele speciale ucrainene de când Vladimir Putin a ordonat trupelor ruse să invadeze Ucraina, notează Daily Star.

Construită în 1895, insula artificială a aparținut Rusiei, și a fost bombardată în timpul celui de-al Doilea Război Mondial de Lutfwaffe, forțele aeriene ale Germaniei.

Insula Pervomaisky a ajuns în posesiea marinei ucrainene după prăbușirea Uniunii Sovietice.

Vestea conform căreia insula a fost distrusă acum de armata Rusiei a fost dată de expertul militar rus Vasili Dandikin.

„Acolo era o bază britanică de facto, unde erau antrenate submarine de sabotaj. Au investit în asta, au predat acolo”, a declarat, pentru publicația pro-Kremlin Moskovskij Komsomolets, Vasili Dandikin.

Conform acestuia, Insula fort Pervomaisky a fost distrusă într-un atac cu rachete care a avut loc luna trecută.

Dandikin a afirmat că, în urma atacului, s-au înregistrat pierderi importante printre forțele de elită ale Ucrainei.

Expertul militar rus a mai spus că baza era plină de drone subacvatice care au fost folosite anterior pentru a distruge navele rusești din Marea Neagră, lângă Sevastopol.

De la startul invaziei din Ucraina, peste 600.000 de soldați ruși au fost ucși sau răniți pe front.

Potrivit sursei ctate, 70% dintre cei răniți nu se mai pot întoarce pe front.