Rușii aduna cadavrele din Mariupol intr-un supermarket local

_123786930_1200-gettyimages-1239355917

Imagini înfiorătoare postate pe internet de Ucraina pe fondul dezastrului din Mariupol. Invadatorii ruși îngrămădesc cadavrele locuitorilor morti care au fost exhumate sau spălate de pământ, într-un supermarket local.

Declarația a fost făcută de Petro Adriscenko, consilierul primarului din Mariupol.

„În incinta supermarketului Shchyryi Kum de pe bulevardul Svobody, rușii au înființat o groapă dde cadavre. Literalmente, rușii aduc aici trupurile celor căzuți, care au fost spălate din cimitire când au încercat să restabilească alimentarea cu apă și parțial cele care au fost exhumate. Pur și simplu le îngrămădesc ca pe niște deșeuri”, a scris Andrișcenko.

Acesta a mai mentionat ca există o lipsa de gropari și chiar morgi improvizate. Andriuschenko a postat și o fotografie groaznică furnizată de canalul local Telegram, „Mariupol Now”. Din respect pentru victimele dezastrului din Mariupol nu o vom publica.

Cel puțin 22.000 de civili au fost uciși în atacurile rusești asupra Mariupolului. Acum orașul zace în ruine și a rămas fără servicii de alimentare cu energie electrică, apă și gaze.